Programma

‘Roos van Culemborg’ stopt na acht succesvolle jaren maar heeft een vervolg via de Roosregeling!

De creatieve mensen achter stichting ‘Roos van Culemborg’ zetten een punt achter hun succesvolle culturele initiatief. “De Roos is definitief uitgebloeid”, schrijft coördinator Rieks Hoogenkamp.

Stichting De Roos van Culemborg is op 25 maart 2015 opgericht. Het doel was het stimuleren van beeldende kunst, muziek en literatuur in de driehoek kerk, cultuur en samenleving. Er zijn in de afgelopen acht jaar tal van culturele activiteiten en evenementen georganiseerd. Het werk werd mogelijk gemaakt door de 1300 aandeelhouders, die bereid waren eenmalig 25 euro te storten.

Lees Hier het artikel in Het Kontakt- Culemborgse Courant

 

Concerten, cultuur en literatuur mede mogelijk gemaakt door de Roos- regeling

Programma concerten april 2024

Zondag 7 april 14.30 uur | Lutherse Kerk | Culemborg

CONCERT: MUZIEK VOOR VERSAILLES: TRIOSONATES VAN COUPERIN
Florecia Gómez (traverso, Argentinië), Hed YaronMeyerson (viool/ barokviool, Israel), Evan Buttar (barokcello/viola da gamba, Canada) en Henriëtte Wirth (fortepiano/klavecimbel/barokharp, Nederland) vormen een internationaal ensemble van hoge kwaliteit. De door Francois Couperin geintroduceerde triosonates in Frankrijk vertellen een verhaal: Lully en Corelli krijgen van de god Apollo een plaats aangeboden op de Parnassus. In de beeldende muziek stroomt water, dansen nymfen, vliegt Mercurius en slaapt (!) Corelli. Uitgebreide achtergrondinformatie in de flyer. Dit is het tweede concert voor 2024 van de stichting Muziek aan de Lek, die internationale en plaatselijke musici samen laat spelen.
Kaarten: € 15,-. Te verkrijgen bij Boekhandel Tomey, Markt 8 in Culemborg of digitaal via deze link

Donderdag 11 april 20.00 | uur Grote af Barbarakerk | Culemborg

MANIFESTATIE: OEKRAINE, HOOP NAAR DE TOEKOMST
Twee jaar oorlog in Oekraïne en een einde lijkt op korte termijn niet in zicht. Voor veel vluchtelingen hier bij ons in de stad en op school lijkt de hoop op een snelle terugkeer naar Oekraïne steeds minder te worden. Veel Oekraïners lijken te beseffen dat de toekomst de komende jaren mogelijk elders ligt dan in hun thuisland en gaan zich naar deze situatie aanpassen. Door werk te zoeken en naar school te laten gaan en hen zelfs Nederlands te leren. Voor allen met hart voor Oekraïne organiseren scholen, steungroepen en maatschappelijke organisaties op 11 april 2024 een culturele avond in het teken van hoop naar de toekomst presenteren. Met muziek, poëzie, kunst en Oekraïense tradities. En met heel veel Culemborgers hopelijk. Zie  affiche.

Zaterdag 13 april t/m 25 mei Oud-Katholieke Kerk Culemborg

EXPOSITIE: ELS STEENDAM – LEVENSKUNST
Els Steendam 80 jaar! Dan is het tijd voor een bijzondere tentoonstelling van deze Culemborgse kunstenaar. In geconcentreerde werken op papier met pastelkrijt overziet zij haar leven: jong meisje – puber – stewardess – vrouw van een arts – moeder - kunstenaar. De recent ontstane kunstwerken zijn autobiografische samenvattingen. In alle werken de bespiegelende ‘circle of her life’ in de ambiance van het proces van groeien, bloeien en afsterven. Het motto van de kunstenaar: kunst heelt. De expositie is te bezichtigen op de zaterdagmiddagen van 13.00-17.00 uur met uitzondering van 27 april. Affiche.

Zaterdag 20 april 15.00 uur | Lutherse Kerk | Culemborg

CONCERT: BETUWS SALONORKEST
Het Betuws Salonorkest bestaat uit 17 (amateur)musici met een breed repertoire van barok,klassiek,romantisch en een enkel populair nummer. Geen zwierige Weense muziek? Natuurlijk wel. Iederevrijdagmiddag oefent het orkest in de kerk van Rumpt. Onder leiding van orkestdirigent en trompettist Bart van den Goorbergh staat een kleine suite van Telemann op het programma en voor dit
concert ook een aantal tango’s (o.a. van Piazzolla). toegang is gratis, reserveren via een
mailtje naar bvdgoorbergh@gmail.com

dinsdag 23 april 20.00 uur Oud-Katholieke Kerk | Varkensmarkt (deur open: 19.30 uur)

CONCERT: OUDER EN VRIENDENKOOR VAN DE WERFKLAS
Rond scholen ontstaat culturele reuring. Vanuit de Werfklas is een projectkoor gestart voor een programma ‘Gloria van Vivaldi’. 26 enthousiaste deelnemers hebben zich ingeschreven en willen zich laten horen in de dit openbare concert. Ook de solo’s worden door koorleden vertolkt. Een strijkkwartet van studenten van het Amsterdams Conservatorium verzorgt voor de begeleiding. Monique Vis is de dirigent. Zij dirigeerdehet koor van het Geert Groote College met grote werken van Mozart, Karl Jenkins en de Carmina Burarana van Orff. De toegang is vrij maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Koningsdag, zaterdag 27 april 21.00 uur | Grote of Barbarakerk 21.00 uur

HIDDEN NATURE, MUSIC FOR THE UNIVERSE V
Rick Snel, de langzamerhand fameuze universum-componist uit Culemborg, maaktet compromisloze muziek, geïnspireerd door Pink Floyd, Jean Michel Jarre en Hans Zimmer. Een reis door emotie en verbeelding. Getalenteerde muzikanten werken mee. Sarah van Heuven brengt haar stem in. Toetsenist Martijn Langeveld, gitarist Erik van Gelderen en saxophonist/trompettist Willem Pluk vervolmaken het ‘sonic landscape’. Team Piet Grootenboer is onmisbaar met een dragende lichshow waarvoor de Barbarakerk een uniek décor is. Mike Lambooij verzorgt het geluid. Een impressie in de bijlage
Voor € 15,- bent u er bij. Kaarten bestellen via www.hiddennature.nl

VOORUITBLIK PROGRAMMA MEI 2024

Zondag 12 mei Synagoge
CONCERT: MET VLEUGELS - LATIN MEETS KLASSIEK!
Celliste Fama Koning en pianist Emile Nanninga gaan op wereldreis naar uiteenlopende werelddelen. Spaanse en Zuid-Amerikaanse wereldmuziek gecombineerd met klassiek. En ze zingen er ook nog bij! Let op mei-mail.

BEZOEK VOORAL DE SITES VAN DE ENSEMBLES VOOR INFORMATIES EN FOTO’S

En kijk ook op: cultuurculemborg.nl