Lenteliefde

GESTREAMDE LENTELIEFDE IN CULEMBORG

Liefde vraagt om dicht bij elkaar zijn, om tastbare activiteiten. Ook in de muziek willen we  musici in al hun hartstochten en kwaliteiten in natura beleven bij een concert dat als thema ‘Lenteliefde’ heeft. Dit voorjaar is (nog) alles anders. De Roos van Culemborg organiseert maandelijks een gestreamd concert om dit vacuüm zo goed mogelijk te vullen. Pablo Gregorian (tenor) en Henriëtte Wirth (piano, harp) hebben een hartstochtelijk programma samen gesteld uit opera-aria’s van de 16e tot de 19eeeuw met als thema ‘Lenteliefde’. Het gaat er gevarieerd aan toe: verblindende vrouwenogen, lommerrijke bospaadjes die uitnodigen, zuchten van genieting van het samenzijn, tranen bij het afscheid. Het komt allemaal voorbij in deze liefdesparade. G. F. Händel, C. W Gluck, W. A. Mozart en G. Donizetti weten er weg mee.

Henriëttte Wirth en Pablo Gregorian wonen sinds kort in Culemborg en maakten al veel indruk met de uitvoering van vroeg-Italiaanse liederen en de cyclus ‘Winterreise’ van Schubert. Henriëtte  speelt naast klavecimbel/piano ook barokharp en richtte verschillende ensembles op als Ars Mirabilis en het Arcadië-trio. Pablo zong na zijn conservatoriumopleiding in passies in heel Europa. Hij werkte samen met Ton Koopman, Jos van Veldhoven bij uitvoeringen van Engelse en Nederlandse Renaissancemuziek.

De première  is zondag 2 mei via het youtube-kanaal op www.deroosvanculemborg.nl. Via een qr-code of NL88 RABO0307927784 t.n.v. Roos, o.v.v. ‘Lenteliefde’

The event is finished.

Datum

02 mei 2021 - 31 jul 2021
Expired!

Tijd

10:00
YouTube-kanaal de Roos

Locatie

YouTube-kanaal de Roos
Website
https://www.youtube.com/channel/UCEb5Q7cXKp-mVuRA7SJJU4Q
Categorie

Next Event