Topla Voda – warm water

Topla Voda – warm water

Gipsy-Balkan & Klezmer met Passie, als een warm bad, maar even beweeglijk als water. Soms stilstaand, dan weer als een waterval.
Op zondagmiddag 27 dec 2020 staat een ontmoeting van Martijn Nanninga (zang, gitaar, accordeon) met wereldvioliste Monique Lansdorp en Hans Derksen (accordeon, percussie) op het programma.

De drie musici gaan vandaag in muzikaal gesprek over bekende en minder bekende stukken uit de wereldmuziek, die voor hen speciale betekenis en aantrekking hebben. In dit geval  veel mooie muziek uit Oost Europa (Jiddish-Joods, Gipsy-Roma )  en  de Mediterraan-Oriëntaalse tradities. Met heerlijke Zuidelijke invloed van de flamenco en Zuid-Amerika. Alles is mogelijk in een spontaan gesprek met onverwachte solo’s en spannende improvisaties. Kortom het wordt wereldmuziek met passie! Laat u op deze zondagmiddag verrassen, verwarmen en meenemen naar verre oorden!

Martijn Nanninga studeerde flamencogitaar bij Paco Peña, leefde in Spanje en werd gevormd door deze intense muziek, het ritme, de verfijnde gitaartechniek en altijd het samenspel met zang en dans. Later ontwikkelde hij zijn passie voor het zingen van allerlei wereldmuziek en spirituele liederen. Hij ontdekte de accordeon met alle mogelijkheden voor melancholische en sfeervolle muziek en speelt in vele stijlen en samenstellingen.

Monique Lansdorp is een autoriteit op het gebied van wereldmuziek. Zij verdiepte zich langdurig  in Balkan-en Klezmermuziek (Lansdorp Klezmerstringtrio ) en speelt met menige grootheid in de Internationale wereldmuziekscene. Haar 20 jarige carrière als violiste  in de band van Boudewijn de Groot, heeft de liefde  voor de volk- en wereldmuziek niet verminderd. Integendeel, de huidige ontwikkelingen in traditionele wereldmuziek en dans blijven voor haar een bron van inspiratie.

Accordeonist Hans Derksen  is een groot liefhebber en kenner van Balkanmuziek. Zijn repertoire put hij uit een brede verzameling eigen veldopnamen, gemaakt tijdens vele studiereizen o.a. naar Hongarije en voormalig Joegoslavië. Onlangs verzorgde hij de geluidsopnames voor de documentaire van zijn dochter over de traditie van de Bosnische dans en muziek. Hans was jarenlang muzikaal begeleider folkloristische dans , bij de dansacademies Rotterdam en Tilburg.

The event is finished.

Datum

18 apr 2021
Expired!

Tijd

Twe concerten: aanvang 15.00 en 16.30 uur.
15:00
Oud-Katholieke Kerk

Locatie

Oud-Katholieke Kerk
Varkensmarkt 18-20, 4101 CL Culemborg
Categorie

Next Event