Archief-Roosregeling

Hier staan de concerten/uitvoeringen die sinds de Roosregeling hebben plaats gevonden.

Programma concerten september 2023:

Zondag 3 september 13.45 uur | Oud-Katholieke Kerk Culemborg | de hoed
NAZOMEREN met het Hoorns Byzantijns Mannenkoor o.l.v. Grigori S. Sarolea

Slavisch-Byzantijnse (kerk)muziek in de zgn. kloosterstijl. Het zijn soms eenvoudige melodieën zoals door de monniken worden gezongen maar ook prachtige vierstemmige composities staan vanmiddag op het repertoire.Voor achtergronden en foto van het koor: zie de bijlage.

Programma concerten augustus 2023:

Zondag 27 augustus 2023| 15:30 Lutherse kerk, Culemborg |toegang vrij, hoed
Barokensemble ‘Sarabanda’ o.l.v. Mariëtte Holtrop
m.m.v. Allison Smith (barokhobo) en Frans Robert Berkhout (barokfagot)

Programma:
Albinoni: hoboconcert in d-klein op. 9 nr. 2

Vivaldi: fagotconcert ‘La Notte’ in Bes-groot RV 501

Händel: concert voor hobo en fagot, strijkers en continuo in c-klein

Klik hier voor achtergrondinformatie

Programma concerten juli 2023:

Vrijdag 14 juli 20.00 uur Lutherse Kerk, toegang € 10,- SWEETER THAN ROSES

Zeventiende-eeuwse Engelse muziek van John Dowland (1563 – 1626) en Henryj Purcell (1659-1695) met Pablo Gregorian (tenor), Anna Lachegye (gamba) en Henriëtte Wirth (klavecimbel). De liederen variëren van droevig en contemplatief tot opgewekt, energiek en bij vlagen uitzinnig. Instrumentale muziek van John Playford (1623-1686) en Tobias Hume (1569-1645) completeren het programma.
Kaarten: boekhandel Tomey en via internet: https://www.klassiekemuziek.nl/e/17440/barok-aan-de-lek-sweeter-than-roses-culemborg

Programma concerten juni 2023:

Vrijdag 30 juni  19:30 Oud-Katholieke kerk, Varkensmarkt CULEMBORGS JEUGDORKEST

De Culemborgse jeugdorkesten zijn broedplaatsen voor de muziekcultuur van onze stad. Onder de vastberaden leiding van Tjitske Kwakkel speelt dit groeiend ensemble onvervaard de grote meesters. Suite for string orchestra van Corelli, 3 delen uit ‘Carnaval des Animaux (Saint-Saëns: Coucou, la Cygne, Finale), Divertimento van W. A. Mozart en Dance Macabre (Saint-Saëns, arr. for strings). Een programma om trots op te zijn voor de jonge musici en aantrekkelijk voor de luisteraars.

Vrijdag 30 juni 20.00 uur Grote of Barbarakerk Grote Kerkstraat, vrijwillige bijdrage

EINDCONCERT MASTER KOORDIRECTIE MARILOU KROUWEL

Op deze avond doet Marilou Krouwel haar examen ‘Master Koordirectie’ in de Grote Barbara kerk. Zij is in Culemborg een goede bekende en staat o.a. voor het Middenorkest van Pieter Aafjes. Alles wordt uit de kast gehaald voor een spectaculair programma:

1. W. A. Mozart: Dixit et Magnificat Projectkoor Via Voce en Gheyn Consort (15 musici)
2. Max Reger: Geislicher Gesänge (selectie) Projectkoor Via Voce
3. Anton Bruckner: Mis in E. Musicale Vocale & Projectkoor Via Voce, Bruckners Blazersensemble

Klik hier voor de Flyer

Zie ook: www.mariloukrouwel.nl      Kaarten reserveren op m.krouwel@casema.nl

Zondag 25 juni 15.00 uur Oud-Katholieke Kerk Varkensmarkt, vrijwillige bijdrage

SKAZKA-KWARTET

Culemborg heeft een muzikale tik. Kijk naar het Skazkakwartet, één van de veelbelovendste jonge strijkkwartetten (zie het c.v). En opeens wonen drie van de vier kwartetleden in Culemborg. Alle reden om met ze kennis te maken. Op het programma staan werken van Anton Webern, Joseph Haydn (strijkkwartet 77-1) en het strijkkwartet van Claude Debussy. In de bijlage cv. Skazka-kwartet en op de site www.skazkakwartet.nl fraaie foto van het viertal en zeven minuten muziek.

vrijdag 23 juni: presentatie boek ‘Je kan tenminste zwanger worden’
zie persbericht

Vrijdag 16 juni 20.15 uur Oud-Katholieke Kerk Varkensmarkt, toegang € 15,-

WHAT’S IN A NAME

Onder leiding van Leenke de Lege ontwikkelt Capella Culemborg zich tot een koorensemble met ambities. Centraal staan nu koorwerken die draaien om de naam van een persoon. Ook Barbara komt aan bod. Het programma bevat composities van vóór 16.00 tot werken uit de 21e eeuw. Van Josquin en Palestrina tot Britten en Barber. Toegangsbewijzen verkrijgbaar door een email te sturen naar capellaculemborg@gmail.com. U krijgt dan de details. Zie ook: www.capellaculemborg.nl

Zondag 4 juni 15.00 uur, Lutherse Kerk Achterstraat , toegang € 10,-

TRIO LYRIQUE

Elma van den Dool (sopraan), Liesbeth van der Loop (alt), Corné Mooibroek (piano) en Tineke Mulder (presentatie) vormen samen het Trio (+ vertelster). Alle vier heb ben ze een indrukwekkende staat van dienst. En er zijn Culemborgsewortels . Kijk naar de bijlage: c.v musici trio Lyrique. Het programma is zeer afwisselend: F. Mendelssohn, C. Saint-Saëns, G. Rossini, G. Fauré, K. Weill, E. Chausson, L. Delibes, P. Tschaikowsky, L. Bernstein en W. A. Mozart. In de bijlage Programma Trio Lyrique vindt u het hele programma. Zie ook: CV Trio Lyrique 4 juni. Meer gegevens: www.elmavandendool.nl

====================

BEZOEK VOORAL DE SITES VAN DE ENSEMBLES VOOR INFORMATIES EN FOTO’S

En kijk ook op: cultuurculemborg.nl